Skip to main content

1. Nižji stroški namestitve in delovanja kot fizična trgovina

Stroški dejanske vzpostavitve spletnega mesta za e-trgovino so nižji od stroškov za podjetja brez povezave – torej za fizično trgovino. Celoten prodajni sistem za vaše podjetje je avtomatiziran na spletu. Tako boste prihranili pri osebju, plačah in drugih poslovnih stroških, ki so običajno strošek, kot so stroški elektrike, najemnine in ogrevanja. Denar, ki ste ga prihranili, lahko nato uporabite za nadaljnji razvoj vašega spletnega mesta za e-trgovino in nabor izdelkov. Spletna mesta za e-trgovino vam bodo pomagala razširiti svojo ponudbo izdelkov hitreje, kot je običajno mogoče v poslovni situaciji brez povezave.

2. S podjetjem lahko upravljate od koder koli

Spletna mesta za e-trgovino zmanjšujejo vse geografske omejitve, s katerimi bi se običajno soočili pri poslovanju s pisarno oz. fizično trgovino. Lahko ste kjer koli po svetu in še vedno uspešno nadzirate svoje e-poslovanje. Bistveni elementi, ki jih potrebujete, da lahko od koder koli nadzirate svoje spletno mesto za e-trgovino, so; imajo dostop do e-pošte, interneta in telefonov.

3. Sposobnost obsega

Spletna mesta za e-trgovino so zelo učinkovita, saj vam omogočajo, da ugotovite, kateri izdelki se uspešno prodajajo, da zagotovite povečanje ravni zalog teh izdelkov. Poleg tega je mogoče te uspešne izdelke diverzificirati, da bi razvili večjo paleto izdelkov za prodajo prek spletnega mesta. To vam bo omogočilo rast vašega podjetja v smislu prodaje, baze strank in dobička. Spletno mesto za spletno nakupovanje Amazon se je uspešno razvilo glede povečanja njihove ponudbe izdelkov in pozornega spremljanja, kaj se prodaja pri strankah. To jim je posledično omogočilo dramatično diverzifikacijo svoje palete izdelkov v številne sektorje.

4. Brez omejitev odpiranja

S spletnimi mesti za e-trgovino ne omejujete svojih potencialnih strank, saj si lahko vaše spletno mesto ogledajo kadar koli v dnevu. To pomeni, da kot podjetje povečate svojo prodajo in dobiček. Kako lahko dodatno povečate svojo prodajo? To lahko storite z vrsto prodajnih pobud, kot so posebne ponudbe in pobude spletnega trženja.

Za več informacij o ustvarjanju posebnih ponudb preberite naše članke 20 idej za posebne ponudbe za trženje vašega podjetja in Kako povečati stopnje konverzije za svoje posebne ponudbe.

Ključne prodajne strategije, ki bi jih lahko uporabili za povečanje spletne prodaje, vključujejo prodajo navzgor in navzkrižno prodajo. Dodatna prodaja vključuje ponudbo izdelkov, ki se neposredno nanašajo na izdelke, ki jih je stranka pravkar izbrala za nakup. Izdelki z zelo nizkimi stroški, tako da kupcu ni treba razmišljati o tem, in običajno pohvalijo nakup, ki ga je pravkar opravil, zaradi česar je odločitev za nakup enostavna. S tem spodbujate, da se povprečna vrednost košarice dvigne.

Navzkrižna prodaja vam omogoča, da z nakupom dodatnih izdelkov spodbudite ljudi, da porabijo več denarja. To je običajno povezano z glavnim izdelkom, ki ga kupuje vaša stranka. Na spletnih mestih za e-trgovino je to lahko vključeno kot: »Morda vam bo tudi všeč«, »Nosite s tem«, »Popolno se ujema s«, »Zakaj se ne odločite za profesionalce«. Vse to so taktike za povečanje prihodkov od prodaje vašega podjetja.

Na svojem spletnem mestu lahko uporabite tudi vrsto močnih trženjskih pobud, da spodbudite zanimanje novih strank, kot so pozivi k dejanju in posebne, časovno občutljive ponudbe. To spodbuja potencialne stranke, da ukrepajo, medtem ko so na vašem spletnem mestu in tako povečajo vašo stopnjo konverzije od obiskovalca do prodaje.

5. Bolj merljiv kot drugi prodajni pristopi

Morda razmišljate, kako naj vem, da bo uspešno, kako bom meril rezultate? Spletna mesta za e-trgovino so pravzaprav izjemno merljiva in sledljiva prek sistemov, kot je Google Analytics. Ogledate si lahko statistiko, vključno s številom naročil, obdelanih na vašem spletnem mestu, povprečnim skupnim zneskom košarice, stopnjo zapuščenosti vozička in odstotkom skupnega prihodka, ki ga je vaše spletno mesto doseglo v rednih časovnih presledkih.

Stroški oglaševanja v e-trgovini so tudi nižji od mnogih drugih oblik oglaševanja. Uporabite lahko strategijo za optimizacijo iskalnikov, da povečate uvrstitev vaše spletne strani v iskalnikih. To bi bila stalna mesečna naložba. SEO je močna metoda za spodbujanje dodatnih strank, da obiščejo vaše spletno mesto.

6. Manj časovno intenzivna

Ko je vaše spletno mesto za e-trgovino prvotno nastavljeno, vam ne bi smeli vlagati preveč časa v njegovo izvajanje. To je zato, ker bo celoten postopek naročanja in plačil strank aktiviran prek spletnega sistema. Tako boste imeli več časa, da določite nove izdelke, ki jih želite prodati, posebne ponudbe, ki jih želite lansirati, in spremljati, kako uspešna je vaša prodaja. Prav tako boste lahko ugotovili morebitne trende glede tega, kateri izdelki se najbolj uspešno prodajajo.

Ne smemo pozabiti tudi na povečanje prihodkov od prodaje, ki jih prinašajo spletna mesta za e-trgovino. Prepoznavnost izdelka, ki jo lahko pridobite prek spletnih mest za e-trgovino, pomeni, da lahko vaše podjetje kadar koli v dnevu spodbuja nove stranke.

7. Višje marže in boljši denarni tok

Če je vaše podjetje vključeno in prodaja v sektorju trgovske industrije, vam bo spletno mesto za e-trgovino omogočilo prodajo z višjimi maržami. Tako bo dobiček, ki ga ustvarite s svojimi izdelki, še višji. Nakupovalni voziček in možnosti plačila na teh spletnih mestih pomenijo tudi, da takoj pridobite 100 % plačilo od stranke. To bo izboljšalo vaš denarni tok, zlasti če vam stranke običajno zagotavljajo plačila v več obrokih.

Obstaja tudi več zanesljivih plačilnih sistemov, ki jih lahko imate za svoje spletno mesto za e-trgovino, vključno z; Paypal, Google Checkout, Sage Payment Solutions, WordPay in še več. To bo zagotovilo, da bodo vse vaše plačilne transakcije uspešno obdelane, tako da vaše podjetje učinkovito prejema plačila.

Napiši mnenje

Close Menu

© 2022 Spletos. Vse pravice pridržane.