Skip to main content

Spletna stran je ena od kritičnih stvari, ki predstavljajo vaše podjetje. Morda je to eno prvih mest, kjer stranka ali druga podjetja poznajo vaš izdelek ali storitev.

Spletna stran ima veliko prednosti. Spletna stran je na primer dostopna strankam kadar koli in kjerkoli. V izven delovnega časa si lahko stranke ogledajo vaše izdelke ali storitve, preverijo cene ali spoznajo vašo blagovno znamko.

To vodi do tega, da stranke dobijo vse informacije, ki jih potrebujejo, na enem mestu brez kakršne koli druge interakcije, ki je potrebna od vašega podjetja. Dobro optimizirana spletna stran prihrani čas za vaše podjetje in vodi do boljše uporabniške izkušnje.

Nekatera podjetja spletna mesta razvijajo sama, vendar je naše priporočilo uporaba agencije za spletni razvoj (vse o izdelavi spletne strani). To vam bo prihranilo čas, zaplete in druge napore za vlaganje v razvoj vašega poslovnega načrta.

Vsi se zavedamo, da je dobro uravnoteženo spletno mesto bistvenega pomena. Vendar pa je treba spletno mesto nenehno posodabljati, da bo vaše podjetje najbolje predstavljalo.

Kaj je torej osvežitev spletnega mesta in kateri so ključni kazalci, da je čas za osvežitev spletnega mesta?

Osvežitev spletne strani je sorazmerno podobna nadgradnji vašega stanovanja ali samo ene sobe v njem. Svoje hiše ne začnete graditi znova. Morda pa se je vaš estetski okus spremenil in vas ne predstavlja tako dobro kot nekoč.

Enako se lahko zgodi z vašo spletno stranjo. Cilji, izdelki ali storitve vašega podjetja morda niso bili enaki kot na začetku, ko ste prvič začeli s poslovanjem.

Ni vsaka spletna stran enaka. Nekatere od njih je treba posodabljati pogosteje kot druge. Odvisno je od številnih različnih dejavnikov, kot so namen vašega podjetja, število izdelkov in storitev, ki jih ponuja.

Pomembno je vedeti, da osvežitev vaše spletne strani ne pomeni njenega preoblikovanja. To je veliko enostavnejši postopek v primerjavi s preoblikovanjem. Preoblikovanje spletne strani lahko traja nekaj časa in se nanaša na bolj zapletene spremembe. Kjer lahko osvežitev spletne strani pomeni spremembo pisav ali posodobitev vsebine.

Morda se sprašujete, kdaj je pravi čas za osvežitev vaše spletne strani. Priporočljivo je, da spletno mesto obnovite vsako leto. Nekaj kazalnikov pa vam lahko pomaga pri odločitvi o pravem času za osvežitev spletnega mesta prej ali slej.

Ključni kazalniki za čimprejšnjo osvežitev spletne strani:

  • Vaša stopnja obiskov ene strani je višja od povprečja. To je eden najboljših kazalcev, da vaše spletno mesto morda ne predstavlja najbolje vaše blagovne znamke. Recimo, da stranke kliknejo vaše oglase, nato pa zapustijo vaše spletno mesto. Lahko kaže na slabo uporabniško izkušnjo.
  • Obstaja veliko različnih spletnih mest, ki vam pomagajo prepoznati specifična področja za izboljšanje uporabniške izkušnje.
    Ne prejmete toliko konverzij kot prej. Ta indikator je zapleten. To lahko povzroči nekaj različnih težav, vendar je vaše spletno mesto morda ena izmed njih.
  • Vaše spletno mesto je videti dolgočasno v primerjavi s spletnim mestom konkurentov. Vedno je najboljša praksa spremljati tekmece in narediti spremembe, pomembne za trenutni trg.
  • Vaša komunikacija je neučinkovita. Zato je spletna stran eno glavnih orodij za predstavljanje vašega podjetja strankam. Socialni mediji so odlični, vendar vedno vodijo na spletno stran. Če vaše spletno mesto ni posodobljeno z vašo strategijo družbenih medijev, potem: »Houston, imamo težavo«.
  • Vaši izdelki ali storitve na spletnem mestu se ne ujemajo s tistimi, ki jih ponujate, in izbor izdelkov se ne posodablja. Še bolj kritično je, da imate na vaši spletni strani vzpostavljeno trgovino. Ključnega pomena je, da posodobite svojo zalogo na spletnem mestu.

Za konec, spreminjanje ali dodajanje novih pisav in barv na spletni strani lahko pozitivno vpliva na vaše stranke. Nov videz je morda bolj privlačen, za vašo stranko bo lažje krmariti in izboljšati uporabniško pot. Vendar pa je v dvomih najbolje, da se posvetujete z agencijo za spletni razvoj – SPLETOS.

Close Menu

© 2022 Spletos. Vse pravice pridržane.