Skip to main content

SEO se je razvil na veliko načinov – vendar se ena stvar, ki se ni spremenila, je temeljna vrednost prikaza na prvi strani rezultatov iskanja Google.

Zagotovo so dnevi desetih preprostih modrih povezav in nekaj oglasov mimo. Kljub vsem novim funkcijam SERP, bogatim rezultatom in personalizaciji rezultatov pa ostaja res, da je uvrstitev na prvi strani za ključne besede, ki so vam pomembne, tabela vložkov za pridobivanje organskega prometa.

Glede na študijo iz leta 2020 je razmerje med prikazi in kliki za rezultat na položaju 10 (običajno na dnu prve strani) 3,11 %. Je nizka, a še vedno višja od običajnih stopenj klikov oglasov.

Čeprav študija ni merila pod desetim rezultatom, ni nerazumno misliti, da po prvi strani kliki hitro padejo na skoraj nič. Kdaj ste nazadnje šli dlje od prve strani za eno samo poizvedbo?

Glede na poizvedbo je lahko konkurenca za mesto na prvi strani Googla huda. Toda s pravim delom in SEO trudom je to dosegljivo.

1. Izboljšajte notranje povezovanje

Notranje povezovanje sem postavil na prvo mesto, ker je to ena najlažjih taktik za izvedbo, ki lahko pomembno pozitivno vpliva na vašo uvrstitev. Notranja povezovalna struktura vašega spletnega mesta je eden od glavnih načinov, kako Google oceni, za kaj gre na vašem spletnem mestu.

In bolje ko Google to razume, za več stvari vas lahko uvrsti.

Poleg tega lahko strateško uporabljeno povezovanje med vašimi stranmi povzroči, da si ustvarite boljšo aktualno avtoriteto za vaše ključne teme, kar poveča možnost, da vas bo Google želel uvrstiti višje za te teme.

Strateško notranje povezovanje pomeni povezovanje strani skupaj, kjer je za vaše obiskovalce najbolj smiselno. Z drugimi besedami, ne gre samo za povezavo katere koli strani s katero koli drugo stranjo. Namesto tega poiščite priložnosti, kjer določene strani dodajo ali izboljšajo informacije na strani, na kateri uporabnik pristane.

2. Poiščite svoje mejne strani

Mejne strani so tiste, ki se trenutno uvrščajo tik pod prvo stranjo (tradicionalno na mestih od 11. do 20.).

Najverjetneje vam ustvarijo malo ali nič prometa, vendar bi se z malo prilagajanja lahko pomaknili na položaje »denar« na prvi strani.

Morali bi biti visoko na vašem seznamu prednostnih nalog, ker je spraviti te strani na prvo stran običajno lažje kot razvrstiti novo vsebino.

Začnite z izbranim orodjem za sledenje uvrstitvam, da segmentirate svoje strani s ključnimi besedami, ki se uvrščajo na položaje od 11. do 20. Nato razvrstite po obsegu iskanja, da se strani z največjim potencialom vračanja na vrh.

3. Raziskovanje konkurence

Če imate pomembne strani, ki ne pridejo na prvo stran, morate sprejeti preprosto resnico: druge imajo nekaj, česar vi nimate.

Čeprav ne poznamo vseh razlogov, ki jih Google uporablja pri odločanju, zakaj so te strani uvrščene višje od vaših, se lahko pri navzkrižnem zaslišanju pokaže marsikaj.

To pomeni, da bi morali porabiti čas za ogled ciljnih strani za vse rezultate, ki so uvrščeni nad vašo, in jih natančno primerjati s svojo stranjo. Tukaj je nekaj vprašanj o vsaki tekmovalni strani:

Ali je vsebina opazno bolj kakovostna (popolnejša, izžareva avtoriteto, ne da bi se pogovarjala o ciljnem občinstvu, vključuje ustreznejše informacije in vire)?
Je bolje napisano?
Ali vsebuje ključne besede/teme, ki jih vaša stran ne?
Ali ima boljše notranje povezave do drugih strani na njihovem spletnem mestu? Ali se nanj povezujejo druge ustrezne strani?
Ali je zunanji profil povezave (povratne povezave) večji in/ali bolj kakovosten?
Ali vsebuje »dodatke«, ki bi lahko bili v pomoč obiskovalcem (slike, grafikoni, videoposnetki, tabele itd.)
Čeprav ne želite kopirati strani, ki vas prekašajo, lahko to, kar počnejo, česar niste vi, daje dobre namige o tem, kako izboljšati svojo stran, da bi prišli v njihovo ligo.

…SE NADALJUJE!

Napiši mnenje

Close Menu

© 2022 Spletos. Vse pravice pridržane.