Skip to main content

Število uporabnikov družbenih omrežij je ogromno. Hkrati je moč zaznati, da se njihovo število še veča iz dneva v dan. Iz tega razloga je oglaševanje na družbenih omrežjih postalo zelo razširjeno in prinaša zelo dobre rezultate. Poglejmo dve druženi omrežji in njihovo koristnost.

Facebook
Facebook je eden izmed družbenih omrežij, ki ponuja preprosto, a hkrati učinkovito možnost oglaševanja vaše spletne strani oziroma trgovine. Sama stran za vaš posel na Facebooku je zgolj osnova, saj je potrebno stran ustrezno spromovirati. S pomočjo pravilno usmerjenih oglasov lahko na vašo spletno mesto pripeljete ogromno število obiskovalcev. Ob ustrezni usmeritvi so, v primeru da imate recimo spletno trgovino, to vaši potencialni kupci. S tem se močno dvigne možnost prodaje.

Instagram
Podobno kot Facebook je tudi Instagram močen medij za oglaševanje. Trenutno je namreč najbolj popularno družbeno omrežje. Zavedati se moramo, da so v povprečju uporabniki Instagrama mlajši kakor uporabniki Facebooka. Večinoma so uporabniki Instagrama mlajši od 40 let. V kolikor se to sovpada z vašo ciljno publiko, je oglaševanje na Instagramo za vas močno priporočljivo in se bo izkazalo kot učinkovito. Mnogi so še vedno zmotnega mnenja, da je Instagram primeren le za osebe z “lifestyle” posli in influencerje. Temu seveda ni tako, vsako branžo lahko učinkovito oglašujemo.

Dandanes težko srečamo nekoga, ki ni prisoten vsaj na enem izmed družbenih omrežij. Še več, frekvenca obiskovanja, predvsem zaradi razširjenosti uporabe pametnih telefonov, je zelo visoka. Ljudje so več časa na družbenih omrežjih kakor pred televizorjem. Če primerjamo cenovni rang TV oglasa in oglaševanja na družbenih omrežjih vidimo, da je oglaševanje na družbenih omrežjih tako rekoč “zastonj”. Izkoristimo to. 

Napiši mnenje

Close Menu

© 2022 Spletos. Vse pravice pridržane.